Edukacija „Kvepiantys parfumerijos ir vyno kultūros ryšiai“

Jei tik išdrįstate skirti dėmesio uoslei, aplinkos kvapus imate suvokti kaip neįtikėtiną įvairovę. Šį kartą kviečiame tyrinėti žmogaus vaizduotės sukonstruotus aromatus ir kvepalams, ir … vynui!

Vynininkystė ir parfumerija žmoniją lydi jau beveik 5000 metų. Tai – vieni seniausių kultūros ir hedonizmo reiškinių. Persipindami, vienas kitą reikšmingai papildydami, vynas ir kvepalai visada žadino žmonių fantaziją ir pojūčius.

Treniruoti uoslę, pažinti, „smegenų bibliotekoje“ užfiksuoti ir suklasifikuoti kuo daugiau aromatų siekia ir parfumeriai, ir vyno profesionalai. Antropologai ir neurologai teigia, kad naujų kvapų pažinimas ir įvardinimas plečia žodyną bei suvokimo ribas, ir padeda atitolinti atminties degradaciją.

„Kvapų puotos“ metu degustuosime, pažinsime, įvardinsime retų ir netikėtų kvepalų, atvykusių tiesiai iš autorių laboratorijų. Užuosime šiuolaikinio parfumerio naudojamus kvepalų kompozicijos ingredientus ir išsklaidysime įvairiausius aromato sudėties mitus. Taip pat tyrinėsime someljė (vyno žinovų) uoslei tobulinti skirtą vyno aromatų rinkinį ir pažinsime sudėtingą vynų identifikavimo pagal kvapą procesą.

Išgirsime ir įvertinsime intriguojančias įžvalgas iš amerikiečių žurnalistės ir bestselerių autorės Biankos Bosker (Bianca Bosker) knygos „Kamščio nunešti“ („Cork Dork”) apie vyno kultūrą, someljė profesiją ir uoslės reikšmę vyno aplinkoje.

Tokioje gausioje uoslės puotoje būtinai reikalingas gidas! Nepasiklysti tarp aromatų padės parfumerijos kultūros edukatorė, meninių kvepalų prekių ženklų prodiuserė – Edita Vigelytė.

Pažinsime kvepalus iš Britanijoje, Lietuvoje, Prancūzijoje, Ukrainoje ir kitur įsikūrusių parfumerijos profesionalų kūrybinių studijų.

Edukacija nemokama.

Muziejus:
Ne sezono metu (10.01–04.30)
II–VI 10.00–19.00 val.
Sezono metu (05.01–09.30)
III–VII 10.00–19.00 val.
Administracija:
I–IV 8.00–17.00
V 8.00–15.45 val.

Birutės al. 34 a, LT–00135 Palanga