2019 M. SAUSIO 18 D. 17 VAL. ATIDAROMA DAILININKO MARIAUS KAVOLIO PARODA „THERAPY OF SPRING”

Palangiškio Mariaus Kavolio tapybos darbai yra apsilankę daugelyje Lietuvos ir pasaulio galerijų, LR Vyriausybėje. Labai džiugu, kad šio pripažinto ir sparčiai garsėjančio kūrėjo darbus bus galima išvysti ir gimtajame mieste.

Mariaus sėkmės istorija prasidėjo 2014 m., kuomet jo paveikslą „nr.1“ pastebėjo Rebecca Wilson, vienos iš prestižiškiausių ir žinomiausių šiuolaikinių meno galerijos „Saatchi“ direktorė. Jo darbas buvo įtrauktas į šios galerijos kolekciją.  Netrukus atidaryta ir pirmoji personalinė paroda. Paroda sulaukė pasisekimo – Marius kviečiamas į užsienio šiuolaikinio meno muges, galerijas ir muziejus. Jis savo darbus pristatė Italijoje, Rusijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Ispanijoje, Azerbaidžane, Jungtinėje Karalystėje.

2015 m. Londone vykusiame labdaros aukcione, skirtame paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-ąsias metines, už Mariaus Kavolio darbą „Green Line“ buvo pasiūlyta didžiausia suma, jis susilaukė aukščiausių įvertinimų.

2018 m. vasarą Mariaus darbas  buvo parduotas Barcelonos aukcione Lamas Bolaño, tarp pasaulinio pripažinimo sulaukusių tapytojų: Ricardo Opisso, Joan Miró, Antoni Clavé.

Marius apie save: „Augau Palangoje. Mokiausi Palangos senojoje gimnazijoje. Taip pat lankiau Stasio Vainiūno mokyklos dailės skyrių.

Piešdavau nuo vaikystės. Matyt dėl to mama ir nuvedė į dailės mokyklą. Nelabai pamenu, kaip ten sekėsi. Lyg ir nepatiko jos lankyti. Jaučiausi spaudžiamas. Bet dabar prisimenu kaip gerą laiką ten. Daug metų nenorėjau nei tapyti, nei piešti. Tik po kažkiek laiko sugalvojau pradėti, nors studijavau tarptautinį verslą, bet pradėjau tapyti. Visada domėjausi menais, galvojau, kokio paveikslo noriu. Mačiau, kad kitų menininkų kūryboje trūksta spalvų ir pradėjau bandyti. Kaip sakau – užfiksuoti energiją. Todėl ir dominuoja mano paveiksluose ryškios spalvos.

Natūralu, kad vieniems patinka, o kiti, galbūt, nesupranta. Taip ir turi būti, svarbiausia, kad žmonės domisi.“

Publicistas Vytautas Valevičius yra pasakęs: „Mariaus Kavolio darbai – nerealistiški, įtraukiantys: yra įvairų pasaulio matymo būdų. Tai, ką regime šioje galerijoje, yra vienas iš jų. Juk pagrindinė meno funkcija yra įtraukti žiūrovą į kūrinį.“

                                                            Paroda veiks iki kovo 22 d. Kviečiame apsilankyti.

Muziejus:
Ne sezono metu (10.01–04.30)
II–VI 10.00–19.00 val.
Sezono metu (05.01–09.30)
III–VII 10.00–19.00 val.
Administracija:
I–IV 8.00–17.00
V 8.00–15.45 val.

Birutės al. 34 a, LT–00135 Palanga